İbrahim Səlman: Şirkətimiz istehsalın hər mərhələsində yeni texnologiya və informasiya texnologiyalarından istifadə edir [xfgiven_qirmizi] [xfvalue_qirmizi] [/xfgiven_qirmizi]
---
24-09-2024, 10:44
Selman Süd Məhsulları müəsisəsinin rəhbəri İbrahim Səlman - 1996-ci ildə yalnız pendir istehsalı ilə sektora addım atan şirkətimiz istehsal etdiyi təbii məhsullar diqqət çəkdindən sonra istehsal həcmini artırmış və məhsul portfelini genişləndirmişdir. 2001-ci ildə ilk ümumi təyinatlı istehsal binasında fəaliyyətini davam etdirən şirkətimiz texnologiyada sektordakı yenilikləri izləmək və tətbiq etmək uğurları sayəsində müştəri şəbəkəsini genişləndirmişdir. Daha gigiyenik mühitlərdə və standart keyfiyyətdə istehsal edə bilmək məqsədi ilə 2002-ci ildə istifadəyə verilən Avropa normalarında müasir texnoloji qurğusu ilə daim inkişaf edən texnologiya və şirkətlərdən gələn sıx tələblər nəzərə alınmaqla xidmətini davam etdirir. Şirkətimiz istehsalın hər mərhələsində yeni texnologiya və informasiya texnologiyalarından istifadə edərək davamlı təkmilləşmə və inkişaf yolundadır və regionda yeganə tədqiqat və təkmilləşdirmə laboratoriyasına malikdir. İstehlakçılara təklif olunan bütün süd məhsulları pasterizə olunmuş süddən istehsal olunur. Selman Süd firması bugün markalaşma istiqamətində səylərini sürətləndirərkən, davamlı olaraq böyüməkdədir. İstehlakçıları qorumaq, məlumatlandırmaq və daima ən yaxşısını təklif etmək prinsipinə əsaslanaraq, hədəflərimiz satışlarımızı maksimuma çatdırmaq, bazar payımızı artırmaq və istehlakçılarla inteqrasiya edərək sürətli böyüməyə davam edirik.
Texnologiya Şirkətimiz istehsalın hər mərhələsində yeni texnologiya və informasiya texnologiyalarından istifadə edir
Laboratoriya Regionda yeganə tədqiqat və təkmilləşdirmə laboratoriyası ilə davamlı təkmilləşmə yolunda olan şirkət
Gigiyenik 2002-ci ildə istifadəyə verilən Avropa normalarında müasir texnoloji qurğu ilə gigiyenik mühitdə istehsal Pasterizə edilmiş İstehlakçılara təklif olunan bütün süd və ağartı məhsulları yüksək səviyyədə pasterizə olunmuş süddən istehsal olunur
Gündəlik olaraq süfrələrimizi pendirsiz təsəvvür etmək mümkün deyil
Pendir xüsusi fermentlər və süd-turşu bakteriyaları vasitəsilə südün mayalanması nəticəsində alınan qida məhsuludur. Pendirin tərkibində zülallar, yağlar, mineral maddələr, fermentlər, vitaminlər və digər qida maddələri mövcuddur. Pendirdəki zülallar süddəki zülallara nisbətən daha yaxşı həzmolunma xüsusiyyətinə malikdir. Südün keyfiyyətindən asılı olaraq, pendirin tərkibində 25 %-ə qədər zülal, 60 %-ə qədər yağ və 3,5 %-ə qədər karbohidrat mövcuddur. 100 q pendirin enerji dəyəri 200-400 kkal arasında dəyişir. Südün mənşəyi və tərkibindən asılı olaraq (qoyun, keçi, inək südü və s.), müxtəlif növ-bərk, yarımbərk, yumşaq, toz, krem və s. şəklində pendir hazırlana bilər. Pendirin hazırlanmasında süddən başqa, bir sıra köməkçi vasitələrdən də istifadə edilir ki, onlara dadlandırıcı, qoruyucu, konservləşdirici və digər qatqı maddələrini aid etmək olar.
Kəsmik bir qida məhsulu kimi uşaqlarla yanaşı yaşlılar üçün də lazımlıdır
Kəsmik – insan orqanizmi üçün faydalı qidalardan biri olan, qatılaşmış süd məhsuludur. Qaraciyər xəstəlikləri, ateroskleroz və hipertoniya müalicəsi zamanı olan pəhriz siyahısına daxildir. Kəsmiyin tərkibində zülal, yağ və süd şəkəri ilə yanaşı əvəz olunmayan çoxlu metionin və amin turşuları, kalsium, fosfor, dəmir, maqnezium və s. vardır. Yağlılığına görə kəsmik yağlı (ən azı 18%), yarım yağlı (9%), yağsızlaşdırılmış (0,6%) növlərə bölünür.
Digər süd məhsulları ilə müqayisədə, Şorun tərkibində daha çox kalsium olur
Süd məhsullarından olan şorun tərkibində orqanizm üçün vacib olan çoxlu miqdarda kalsium və fosfor mikroelementləri var ki, bu da insanın dişləri və sümükləri tərkibinə daxildir. Bundan əlavə, kalsium insanın ürək əzələsinin, gözlərin, sinir sisteminin sağlamlığında böyük rol oynayır.
Arıqlamağa çalışırsınızsa, süzməni mütləq pəhrizinizə əlavə edin
Süzmə tərkibində protein adi qatıqdan iki dəfə çoxdur. Bu da özünüzü uzun müddət tox hiss etməyinizi təmin edir. 2013-cü ilə aparılan bir araşdırmaya görə, günortadan sonra ara yeməyi olaraq süzmə yeyən şəxslər daha uzun müddət toxluq hiss edirlər. Həmçinin, süzmə bol miqdarda olan kalsium bədəndə yağ istehsalını azaldır.
Süzmənin başlıca faydalarından biri tərkibindəki probiotiklərdir. Süzmədə olan probiotiklərlə aldığınız faydalı bakteriyalar, sağlıqlı bir həzm təmin edir. Həzm sisteminizdəki faydalı bakteriyalar, ishal, bağırsaq sindromu, xron xəstəliyi və kolit kimi həzm problemləri ilə mübarizə aparmağa kömək edir.
Kərə yağının tərkibində kalium və beyin üçün faydalı vitaminlər var
Keyfiyyətli inək südündən hazırlanmış kərə yağı insan orqanizmi üçün çox faydalıdır. Tərkibindəki vitaminlər (A,E,D,B qrup) saçın, dişlərin, sümük sisteminin, dərinin inkişafında xüsusi rol oynayır.Kərə yağı otaq temperaturunda qatı halda olur. 15 dərəcəyə çatdıqda çörəyin üstünə sürtülə biləcək hala gəlir. Kərə yağı süd yağından (82 faiz), süd proteinindən (kazein) və sudan ibarətdir. Sadə şəkildə desək, kərə yağı su və süd yağının qarışımından, yəni bir-birinin tərkibində həll olunmayan iki mayenin qarışımından ibarətdir.
Yaxşı qidalanmış camış südünün 35%-ini qaymaq təşkil edir
Qaymaq südün üstünə yığılan yağlı hissəsidir. Süd zavodlarında qaymaq əldə etmək üçün sentrafuqadan istifadə edilir. Təbii südü bişirdikdən yarım saat sonra onun üst hissəsində nazik təbəqə əmələ gəlir. Təbii yolla ev şəraitində qaymaq əldə eləmək üçün bişirilmiş südün ən azı 10-12 saat soyuq yerdə saxlanmılması lazımdır. Mütəxəssislər qaymaq əldə etmək üçün üstündə ən azı 1 sm qalınlığında qatı təbəqə əmələ gələnə qədər südü sakit vəziyyətdə saxlamağı məsləhət bilir.
Xama çox qidalandırıcı, dadlı və faydalı məhsuldur
Xama süd turşusu məhsuludur. Xama qaymağın alt qatında yığılıb qalan süd təbəqəsindən əldə edilir. Xamanın qidalılıq və bioloji dəyəri çox yüksəkdir. Digər yağlı süd məhsullarından fərqli olaraq 10 %-li xama dietik qida hesab edilə bilir. Adətən xamanın tərkibi 30% yağ, 2-3% zülal və 35% karbohidratlardan təşkil edilmişdir. Əsil xama qoxusuz, ağ və ya açıq sarı rəngli, qatı və eyni tərkibə malik olur. Əla növ xama çox qatı olur.
Dovğa qarın bölgəsindəki yağlardan xilas olmaq istəyənlər üçün ideal qidadır
Bütün fəsillərdə ən çox sevilən və yeyilən xörəklərdən biri də Azərbaycanın milli yeməyi olan dovğadır. Dovğanın tərkibində olan qatıq yüksək xolesterol və şəkər xəstələri üçün olduqca faydalıdır. Pis xolesterolu aşağı salır, yaxşı xolesterolu yüksəldir və yağların əriməsini asanlaşdırıb kökəlmənin qarşısını alır.
Ayran həm içkidir, həm də çörəklə birgə yeyilən qidadır
Ayran bir içki olaraq, qədim zamanlardan kənd təsərrüfatı icmaları tərəfindən geniş şəkildə istehlak edilmişdir. Müasir dövrdə dərman məqsədləri üçün istifadə edilməyədə başlandı. Çünki onun sağlamlıq üçün çoxlu faydaları olması müasir tibb tərəfindən qəbul edilən bir həqiqətdir. Ayranın tərkibində A vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini və K vitamini var. Bundan əlavə, B6 vitamini və B12 vitamini ilə zəngin olan ayran sağlamlığımız üçün çoxlu faydalar təmin edir. Bundan başqa kalsium, dəmir, maqnezium, natrium kimi tərkibində bir çox vacib minerallar, xüsusilə manqan, selen, maqnezium da daxildir. Bu mineralların əksəriyyəti orqanların sağlam işləməsi üçün həyati əhəmiyyət kəsb edir.
Hər gün ayran içməyə başlamaq üçün 10 səbəb Sizi uzun müddət tox saxlayır Qan təzyiqini balanslaşdırır Həzmi rahatlaşdırır Bədənə enerji verir Hüceyrələri bərpa edir Sümükləri gücləndirir Yuxu tənzimləyicisidir Mədəni təravətləndirir Protein mənbəyi Zehnin İnkişafını dəstəkləyir
Selman Süd Məhsulları müəsisəsinin rəhbəri İbrahim Səlman - Xalqımıza növbəti Zəfər töhfəsi. Müzəffər Ali Baş Komandan İlham Əliyevin sərkərdəlik məharəti və şanlı Azərbaycan Ordusunun sücaəti, qahrəmanlığı sayəsində Azərbaycanın haqq davası olan 44 günlük Vətən müharibəsi zamanı doğma torpaqlarımızı işğaldan azad etdi və tarixi ədalət bərpa olundu.
Qürur hissi ilə deyə bilərik ki, Vətən müharibəsi zamanı Azərbaycan xalqı öz Liderinin ətrafında sıx birləşərək bütün dünyaya öz gücünü, mətinliyini, mübarizliyini nümayiş etdirdi.
Eyni zamanda qeyd etmək lazımdır ki, 44 gün davam edən və işğal altındakı ərazilərimizin azad olunması ilə nəticələnən Vətən müharibəsi tariximizin ən parlaq səhifəsinə, Azərbaycan xalqının iftixar və qürur mənbəyinə çevrildi.
Bu müharibə xalqımızın milli həmrəyliyini, öz haqqı uğrunda mübarizə aparmaq əzmini nümayişi etdirdi. Hərbi əməliyyatlar dövlətçilik tariximizdə, eyni zamanda hər bir azərbaycanlının yaddaşında əbədi qalacaq, heç vaxt unudulmayacaq ən parlaq səhifə kimi öz əksini tapacaq. Prezident, Ali Baş Komandan İlham Əliyev şəxsi keyfiyyətləri, əzmi, qətiyyəti ilə əsrlərdir davam edən tarixi gedişatı dəyişməyi bacardı.
Vətən müharibəsindəki şanlı Zəfərimizdən sonra regionda yeni geosiyasi vəziyyət yaranıb, bu proseslər Azərbaycanın xeyrinə davam edir. Çünki bu gün Azərbaycan sözün əsl mənasında həm beynəlxalq aləmdə, həm də regionda böyün nüfuza sahib olan bir dövlətdir.
Xüsusilə qeyd etmək lazımdır ki, Prezident İlham Əliyevin Dövlət Suverenliyi Günü - 20 sentyabr 2024-cü il tarixində Xankəndi şəhərində Qarabağ Universitetinin təmirdən sonra açılışında iştirakı və bu ali təhsil ocağının müəllim heyəti və tələbələrlə görüşü zamanı səsləndirdiyi fikirlər hər birimizi bir daha qürurlandırdı. Dövlət başçısı çıxışı zamanı bildirdi ki, Qarabağ Universitetinin yaradılması tarixi hadisədir və ötən ilin noyabr ayında bununla bağlı müvafiq Sərəncam imzalandı. Elm və Təhsil Nazirliyi tezliklə bütün lazımi tədbirləri gördü. Demək olar ki, bina yenidən quruldu. Bu bina Sovet dövründə Azərbaycan memarları, inşaatçıları tərəfindən inşa edilmişdi. İşğal dövründə bunu erməniləşdirmək üçün müəyyən işlər görülmüşdü. O əlamətlər də tamamilə silindi. Binanın önü açıldı, gözəl bir park yaradıldı.
Tam əminliklə deyə bilərik ki, cənab İlham Əliyevin rəhbərliyi və yorulmaz fəaliyyəti nəticəsində ölkəmiz yeni uğurlara və qələbələrə imza atacaqdır. Bu gün Azərbaycan müstəqil siyasət yürüdür və öz milli maraqları çərçivəsində, beynəlxalq hüquq normalarına əsaslanaraq öz siyasi mövqeyini ortaya qoyur. Məhz bu siyasətin nəticəsidir ki, Azərbaycan nəinki regionda, beynəlxalq aləmdə böyük nüfuz sahibi olan bir dövlətə çevrilib.